ŞEKERPARE

8 Kişilik
Şekerpare tarifi için malzemeler
  • 250 gr margarin 1 su bardağı pudraşeker 5 çorba kaşığı irmik 2 yumurta 4 su bardağı un 1 paket vanilya 1 kase bütün fındık içiŞurup için: 3 su bardağı tozşeker 4 su bardağı su 1 tatlı kaşığı limon suyuÜzeri için: Hindistan cevizi Antep fıstığı içi
Şekerpare hazırlanışı

Hamur yoğurma kabında kabartma tozu, pudraşeker, irmik, bir tutam tuz ve vanilyayı harmanlayın. Ortasını havuz gibi açıp oda ısısında yumuşatılmış margarin ve yumurtaları ekleyin. Azar azar un ilave ederek pürüzsüz ve yumuşak bir hamur elde edinceye kadar karıştırın.

Hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Üzerlerini hafifçe düzleyip ortalarına birer bütün fındık içi yerleştirin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. 180 dereceye ayarlı fırında yarım saat pişirin.

Şerbet için şeker ve suyu şeker iyice eriyinceye kadar kaynatın. Limon suyunu ekleyip birkaç dakika daha kaynatın. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın.

Şekerpareleri fırından alıp 2 dakika kadar beklettikten sonra ılık şerbeti üzerlerine gezdirerek dökün. Tepsinin üzerini kapatıp şerbetin çekmesi için soğumaya bırakın. Servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:20:37

Hamuruna kabartma tozu koymuyor muyuz acaba?

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!