Şeftali Kompostolu Peynirli Tatlı

Şeftali Kompostolu Peynirli Tatlı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Şeftali Kompostolu Peynirli Tatlı için

Malzemeler

  • Yarım kg az yağlı lor peyniri
  • 1 yumurta
  • 2 çorba kaşığı krema
  • 1 çorba kaşığı pudraşeker
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 tutma tuz
  • 150 gr tereyağı
  • 1 kahve fincanı pudraşeker
  • 2 su bardağı ekmek kırıntısı
  • 1 tutma şekerli vanilya tozu

Komposto için

  • Yarım kg şeftali
  • Yarım su bardağı tozşeker
  • Su
  • 2~3 damla limon suyu
  • 1 çubuk tarçın
Şeftali Kompostolu Peynirli Tatlı

Nasıl Yapılır

Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'in tatlı tarifleri listesinden iyi bir seçim.

Komposto için şeftalileri yıkayıp kurulayın. Çekirdeklerini çıkarıp iri parçalar şeklinde doğrayın. Üzerini hafifçe geçecek kadar su, şeker ve çubuk tarçını ekleyip su koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan indirmeye yakın limon suyunu ilave edin. Çubuk tarçını tencereden alıp şeftalileri soğumaya bırakın.

Lor peyniri, yumurta, krema, şeker, un ve tuzu bir kapta karıştırın. Üzerini streç folyoylo kapatıp buzdolabında 1 saat dinlendirin.

Bir tencerede suyu kaynatın. Peynirli karışımdan kaşık dolusu alın. Başka bir kaşık yardımıyla karışımı şekillendirin. Kaynar suda 10 dakika pişirin. Bu sırada tereyağını tavada eritip ekmek kırıntıları, şeker ve bir tutam vanilyayı ekleyin. Altın sarısı rengini alana kadar sürekli karıştırarak kavurun.

Peynirli tatlıları sudan iyice süzerek çıkarın. Servis tabaklarına paylaştırın. Üzerine ekmek kırıntılarını serpin. Kompostoyu da ekleyip bekletmeden servis yapın.

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo