SARI BURMA

20 Kişilik
Sarı burma tarifi için malzemeler

Hamur için

  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 5 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz

Hamur açmak için

  • 1 su bardağı nişasta

İç harç için

  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz
  • 3 çorba kaşığı tozşeker

Şerbet için

  • 4 su bardağı tozşeker
  • 5 su bardağı su
  • 2 çay kaşığı limon suyu

Üzeri için

  • 250 gr tereyağı
Sarı burma hazırlanışı


Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'in tatlı tarifleri listesinden iyi bir seçim.

Şerbet için; su ve şekeri tencerede kaynatın. Koyulaşması için 10 dakika kısık ateşte kaynatmaya devam edin. Limon suyunu ekleyip ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Unu hamur tahtasına alıp ortasını havuz gibi açın. Yumurta, yoğurt, su, sıvıyağ, karbonat ve tuzu geniş bir kapta karıştırın. İçine azar azar un ekleyip pütürsüz ve yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.

Hamuru 10 eşit parçaya ayırıp üzerlerini temiz bir bezle örtün ve 20 dakika dinlendirin.

İç harcı için, cevizi tozşekerle karıştırın. Bezelerden bir tanesinin
üzerine nişasta serpip oklavayla ince bir  yufka açın. Üzerine 1-2 çorba kaşığı şekerli ceviz serpiştirip yufkayı ortadan ikiye kesin.

Yufkanın kesilmiş tarafına oklavayı yerleştirip yufkayı sararak rulo yapın. Elinizle oklavanın iki ucundan ortasına doğru toplayarak büzün.  Sıkıştırılmış yufkayı yavaşça oklavadan çıkarıp yağlanmış tepsiye yerleştirin.

Kalan bezeleri de aynı şekilde hazırlayarak tepsiye dizin. Sarı burmaları 4 parmak
uzunluğunda keserek dilimleyin. Tereyağını tavada kızdırın. Yağı tepsideki tatlının üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirip soğuk şerbeti üzerine gezdirin. 30 dakika bekletip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!