Ananaslı Rüzgar Gülü

Ananaslı Rüzgar Gülü
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Ananaslı Rüzgar Gülü için

Malzemeler

  • 8 milföy hamuru
  • 1 ananas
  • ¾ su bardağı toz şeker
  • ¼ su bardağı esmer şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 tutam tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için

  • 1 yumurta
  • Reçel (kayısı~şeftali)
Ananaslı Rüzgar Gülü

Nasıl Yapılır

Ananasın kabuklarını soyup doğrayın ve mutfak robotunda çekin. Ananası, şekerleri, vanilyayı, tuzu ve tereyağını tencereye alın. Kısık ateşte suyunu çekip rengi koyulaşıncaya kadar pişirin. Soğumaya bırakın. Milföy hamurlarını oda ısısında 10-15 dakika bekletin ve çatalla üzerine delikler açın. Ortasında boşluk bırakarak dört köşesine doğru kesikler yapın. Ananas karışımından 8 top yapıp hamurların ortasına yerleştirin. Kenarlardaki kanatların bir köşesini ortada birleştirin ve yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin. Üzerine çırpılmış yumurta sürüp 190 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra üzerine reçel sürerek servis yapın.

 

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo