PEYNİRLİ KÜNEFE

8 Kişilik
Peynirli künefe tarifi için malzemeler
  • 4 su bardağı tozşeker
  • 3 su bardağı su
  • 2 tatlı kaşığı limon suyu
  • 400 gr tuzsuz Urfa peyniri
  • 200 gr margarin
  • 300 gr tel kadayıf
  • 200 gr çekilmiş ceviz
Peynirli künefe hazırlanışı


Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'in tatlı tarifleri listesinden iyi bir seçim.

Şerbet için, su ve tozşekeri tencerede kaynatın. Koyulaşıp şerbet kıvamına gelince limon suyunu ilave edin. Şerbeti karıştırıp ocaktan alın. Peyniri küçük küçük doğrayın.Yağı  bir tepsiye alıp eritin.

Kadayıfı ekleyip yağı iyice yedirinceye kadar elinizle ovun. Kadayıfın yarısını ayırıp kalanı tepsinin dibine elinizle bastırarak  yayın. Peyniri ilave edip üzerini ayırdığınız kadayıfla kaplayın. 160 dereceye ayarlı fırında 20 dakika  pişirin.
1-2 dakika bekletip üzerine şerbeti gezdirin. Tepsinin üzerini alüminyum folyo ile kapatın ve kadayıfın şerbeti çekmesi için bekletin. Sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!