PATATES TATLISI

6 Kişilik
Patates tatlısı tarifi için malzemeler
  • 2 patates 2 çorba kaşığı un 3 çorba kaşığı irmik 1 paket kabartma tozu 1 çorba kaşığı pudra şekeri 1 çay bardağı ince çekilmiş yer fıstığı 1 çay bardağı ince çekilmiş fındık 1 yumurta Şerbet için: 1.5 su bardağı tozşeker 2 su bardağı su 2 çorba kaşığı limon suyu
Patates tatlısı hazırlanışı

Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun. Çatalla ezerek püre haline getirin. 1 tatlı kaşığı fındığı süsleme için ayırın. Kalan fındık, fıstık, un, irmik, kabartma tozu, pudra şekeri ve yumurtayı patates püresine ekleyip yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pembeleşinceye kadar yaklaşık 10 dakika pişirin. Şerbeti hazırlamak için; tozşeker ve suyu tencerede kaynatın. Limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatın ve ateşten alın.

Tepsiyi fırından alıp pişen hamurları sıcak şerbete atın. Şerbeti çekinceye kadar bekletip servis tabağına alın. Ayırdığınız fındığı üzerlerine serpin ve ılık olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!