LOKMA TATLISI

10 Kişilik
Lokma tatlısı tarifi için malzemeler

Hamur için

  • 1 çorba kaşığı toz maya
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1.5 su bardağı un

Şurup için

  • 3 su bardağı tozşeker
  • 4 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı limon suyu

Kızartmak için

  • 3 su bardağı sıvıyağ

Üzeri için

  • 1 çorba kaşığı ince çekilmiş antepfıstığı
  • 150 gr kaymak
Lokma tatlısı hazırlanışı

Lezzet yemek tarifleri arasından yemeklerinizi seçtiyseniz şimdi sıra tatlı tarifleri bölümünden seçtiğiniz lokma tatlısında...

Şurup için, tozşeker ve suyu derin bir tencerede şeker eriyene kadar karıştırın. Kısık ateşte arada bir karıştırarak koyulaşana kadar kaynatın. Limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatın ve ocaktan alın. Soğuması için bekletin.

Hamur için, ılık su ve toz mayayı çukur bir kapta maya eriyene kadar karıştırın. Tuz ve unu ekleyip mikserle 5 dakika çırparak pürüzsüz ve koyu boza kıvamında bir hamur hazırlayın. Bu hamurun üzerini temiz bir bezle örtüp mayalanması için 50 dakika bekletin.

Kızartma yağını derin bir tavaya alıp kısık ateşte kızdırın. Hamuru çırpma teli ile tekrar çırpın.

Hamurdan birer tatlı kaşığı kadar alıp tavayı dolduracak şekilde kızgın yağa atın. Hamurların kabarması için tavayı hafifçe sağa sola sallayın. Tel süzgeçle tavadaki lokmaları karıştırarak birkaç dakika kızartın. Lokmalar altın rengini alınca süzgeçle alıp soğuk şuruba atın. Birkaç dakika bekletip servis tabağına alın. Üzerine antepfıstığı serpip kaymakla birlikte servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!