LOKMA TATLISI

4 Kişilik
Lokma tatlısı tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 250 gr un
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 3/4 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tozşeker
  • 1 yumurta
  • Tuz

Kızartmak için

  • Ayçiçeği yağı

Şurup için

  • 2 su bardağı su
  • 2.5 su bardağı tozşeker
  • Yarım limonun suyu
Lokma tatlısı hazırlanışı

Şurup için, su ve şekeri 5 dakika kaynatın. Limon suyunu ekleyip 1 taşım daha kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Mayayı 1 tatlı kaşığı şeker ve ılık su ile ezin. Unu bir kaba eleyin. Bir tutam tuz ekleyip harmanlayın ve ortasını havuz gibi açın. Mayayı ekleyip un serpilmiş tezgahta kabarıncaya kadar 10 dakika bekletin. Unun ortasını tekrar açıp yumurta ve 1 bardak suyu ilave edin. Ele yapışmayacak şekilde yumuşak kıvamlı bir hamur elde edenedek yoğurun. Hamuru bir kaba aktarın ve üzerini nemli bezle örtüp yarım saat dinlendirin.

Ayçiçeği yağını tavada kızdırın. Hamurdan 1 avuç alıp baş ve işaret parmakları arasında sıkın. Yağlı bir kaşıkla hamuru alıp tavada kızartın. Pişen hamurları kevgirle alıp soğuk şurubun içine atın. Şurubu çekene kadar bekletin. Lokmaları servis tabağına alıp bekletmeden servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!