LİMON REÇELİ

0 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -
Limon reçeli tarifi için malzemeler
  • 6 limon
  • 3 su bardağı tozşeker
  • 2 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu
Limon reçeli hazırlanışı

Limonların kabuklarını rendeleyin. Bir tencerede su kaynatın. Limonları içine aktarıp bekletin. Bu işlemi üç gün süreyle tekrarlayın.

Üç gün sıcak suda bekleyen limonları dilimleyin.

Üç bardak tozşekere 2 su bardağı su ilave ederek kaynatın. Dilimlediğiniz limonları ilave edip reçel kıvamına gelince yarım limon suyunu sıkarak ocaktan alın.

Ilınınca kavanoza aktarın. Soğuduktan sonra kapağını sıkıca kapatın, dilediğiniz zaman servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!