Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
13459 Tarif
Çocuk
362 Tarif
Çorba
1174 Tarif
Diyet
4365 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2144 Tarif
Hafif Yemekler
52 Tarif
İçecek
1379 Tarif
Pratik Yemek
4652 Tarif
Salata ve Meze
1160 Tarif
Sos
452 Tarif
Tatlı
8246 Tarif
Yöresel
1938 Tarif
Popüler Tarifler
Mozaik Pasta
Patlıcanlı Kiş
Anasayfa
Tarifler
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Kuru Kayısı Reçeli
Kuru Kayısı Reçeli
Lezzet Test Ekibi tarafından test edildi
08 Kasım 2022
Hazırlanma Süresi :
15 dakika
Pişirme Süresi :
30 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Patates Oturtma
Beşamel Soslu Patates
Krem Şantili Kurabiye
Yumurtasız kurabiye
Elmas Kurabiye
Piyano Kek
Isırgan Otu Nasıl Yenir?
Köfte Baharatı Nasıl Yapılır?
Meyhane Pilavı Yanına Ne Gider: 10 Tamamlayıcı Tarif
Bal Hakkında Doğru Bilinen 5 Yanlış
Dünyada En Çok Çikolata Tüketen 10 Ülke
Dünyanın En İyi Kuzu Yemekleri Açıklandı: Listede 18 Türk Yemeği Var
Kuru Kayısı Reçeli için
Malzemeler
350 gr kuru kayısı
1 kg tozşeker
1 su bardağı su
5~6 diş karanfil
3 çorba kaşığı limon suyu
Kuru Kayısı Reçeli
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Kayısıları yıkayıp kurulayın ve ortadan ikiye ayırın. Tencereye alıp üzerine şeker, su ve karanfilleri ekleyin.
Kısık ateşte kayısılar yumuşayıncaya kadar pişirin. Üzerinde oluşan köpükleri delikli kepçe ile alın.
Reçel kıvamını alınca limon suyunu ekleyin.
Kavanozlara doldurup ağzı açık olarak soğumaya bırakın. Kapaklarını kapatın. Afiyet olsun.
Tarif Kategorileri
Reçel Tarifleri
Tatlı Tarifleri
Kahvaltılık Tarifler
Video Tarifler
Yorumlar
Benzer Tarifler
Şerbetli Tatlılar
35 Dakika
Bal Parmak Tatlısı
Şerbetli Tatlılar
60 Dakika
Yalancı Baklava
Şerbetli Tatlılar
85 Dakika
Tırtıl Baklava
Şerbetli Tatlılar
25 Dakika
Baklava Hamuru
Şerbetli Tatlılar
55 Dakika
Yulaf Pare
Şerbetli Tatlılar
90 Dakika
Pakhlava
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Teşekkür ederiz.