KAYISI TATLISI

6 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -
Kayısı tatlısı tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 25 kuru kayısı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı limonun suyu
  • 1 çay bardağı bütün Antep fıstığı

Süslemek için

  • Kaymak
  • Toz Antep fıstığı
Kayısı tatlısı hazırlanışı

Pratik tatlı tarifleri arasında özel bir yere sahip. Kuru kayısıları yıkayıp üzerini örtecek kadar su ekleyin ve bir gece bekletin. Ertesi gün kayısıları süzmeden üzerine toz şeker ilave ederek kendi suyu ile pişirin. Pişince limon suyunu ekleyin ve ocaktan alın. Kayısılar soğuyunca ortadan kesip aralarına kaymak ve üçer tane Antep fıstığı yerleştirin. Kenarlarını toz Antep fıstığına bulayın. Buzdolabında 1 saat dinlendirip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!