KARAKUŞ TATLISI

4 Kişilik
Karakuş tatlısı tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 2 su bardağı (400 ml) ayçiçek yağı

Hamur için

  • 1 yumurta
  • 2 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • Yarım kahve fincanı süt
  • Yarım kahve fincanı (25 ml) ayçiçek yağı
  • Yarım çay kaşığı tuz

İç malzeme için

  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 2 tatlı kaşığı tarçın
  • 2 yemek kaşığı toz şeker

Şerbet için

  • 2 su bardağı toz şeker ve su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
Karakuş tatlısı hazırlanışı

Öncelikle tatlının şerbetini hazırlayın. Bunun için 2 su bardağı su ile 2 su bardağı toz şekeri bir tencerede kaynatın. Limon suyunu ekleyip soğumaya bırakın. Geniş bir kapta 2 su bardağı un, kabartma tozu, süt, yağ ve yumurtayı karıştırıp yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru oda sıcaklığında 45 dakika dinlendirin. Dinlenmiş hamuru ikiye bölün ve incecik olacak şekilde oklavayla açın. Ceviz, tarçın ve toz şekeri ayrı bir kapta karıştırın. Açtığınız yufkaların üzerine bu karışımdan eşit miktarlarda serpiştirin. Oklavayı hamurun kenarına koyup, kıvırarak hafif gevşek bir rulo şeklinde sarın. Oklavayı hamurun içinden dikkatlice çekerek çıkarın. Hamuru 3 parmak kalınlığında dilimler halinde kesin. Yağı orta derinlikte bir tavaya alıp kızdırın. Kızgın yağda hamurların iki yüzünü de altın rengini alıncaya dek kızartın. Önceden hazırlayıp soğuttuğunuz şerbetin içine atıp 7-8 dakika kadar bekletin. Süzüp tabağa alın ve servis yapın.

 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!