Erzurum Kadayıf Dolması

Erzurum Kadayıf Dolması
04 Haziran 2021

@cansununmutfag okuyucumuzdan Erzurum’un meşhur çıtır çıtır lezzetli tatlı tarifi ile karşınızdayız. İçi ceviz, dışı ise kadayıfla süslenen kadayıf dolması, Osmanlı'dan kalma bir tatlıdır. İsteğe göre antep fıstığı veya fındık ile hazırlanabilir. Kızartılan dolmalar şerbetle buluştuktan sonra servis edilir. Kadayıf dolmasına en çok dondurma ve kaymak yakışmaktadır. Peki, kadayıf dolması nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, Erzurum usulü kadayıf dolması için detaylara geçebiliriz.

Dilerseniz Adana usulü taş kadayıf ve nefis muhallebili kadayıf tatlısını da deneyebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Erzurum Kadayıf Dolması için

Malzemeler

  • 400 gr yaş kadayıf 
  • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz 

Şerbeti için:

  • 2,5 su bardağı şeker /250 ml bardak 
  • 2,5 su bardağı su 
  • 5.6 damla limon suyu 

Sos için:

  • 4 adet yumurta 
  • bir çimdik tuz iyice çırpılacak 
  • Kızartmak için bol sıvı yağ
Erzurum Kadayıf Dolması

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle tatlının şerbetini hazırlayın. Su, şeker ve limon suyunu bir tencereye alıp orta ateşte kaynamaya bırakın.
  2. Kaynamaya başladıktan 15 dakika sonra kıvam alınca ocaktan alıp soğumaya bırakın. Şerbetin çok soğuk olmasına dikkat edin. Şerbetiniz kıvamlı olursa tatlı da o kadar güzel olur.
  3. Kadayıfların yaş ve taze olmasına dikkat edin. Kadayıfları ince bir şekilde uzunlamasına serin. Üzerine 1 yemek kaşığı ceviz içi koyup sarma sarar gibi sarın.
  4. Sarma işlemi bittikten sonra bir kasede 4 tane yumurta ve tuzu iyice çırpın. Kadayıf dolmalarını yumurtalı karışıma bulayın ve iki avuç içinde çevirerek düzeltin.
  5. Fazla sıkmamaya dikkat edin. Yumurtaya buladığınız kadayıf dolmalarını kızgın yağda kızartın. Kızaran kadayıfları soğuk şerbetin içine atıp 1-2 dakika bekletip servis tabağına alın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo