İRMİK TATLISI

8 Kişilik
İrmik tatlısı tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 115 gr tereyağı
  • Yarım su bardağı pudra şeker
  • 2 su bardağı portakal çiçeği suyu
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı irmik
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu

Şurup için

  • 6 su bardağı su
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım limonun suyu

Üzeri için

  • Hindistan cevizi
  • Toz Antep fıstığı
İrmik tatlısı hazırlanışı

Lezzet yemek tarifleri arasından yemeklerinizi seçtiyseniz şimdi sıra tatlı tarifleri bölümünden seçtiğiniz irmik tatlısında. Oda ısısında yumuşatılmış tereyağı, şeker, portakal çiçeği suyu, yumurta, irmik, kabartma tozunu pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar çırpın.

Geniş kenarlı fırın tepsisini yağlayıp hazırladığınız hamuru aktarın. 220 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Şurubu için, su, şeker ve limonu kaynatın. Fırından çıkardığınız irmik tatlısını baklava dilimleri şeklinde kesin. Ilınınca, sıcak şurubu üzerine dökün.

Servis tabağına alın, üzerini Hindistan cevizi ve Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 16:55:27

portakal çiçeği suyu mu?

Misafir12.10.2016 17:07:36

bencede ılk defa böyle bir helva tarifi gördüm

Misafir12.10.2016 17:17:09

çiçeğini bulduk suyunuda çıkarırız :)

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!