HURMA TATLISI

6 Kişilik
Hurma tatlısı tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 5 su bardağı un
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

Şerbet için

  • 4 su bardağı su
  • 2 su bardağı toz şeker
  • Yarım limonun suyu

Üzeri için

  • File fındık
Hurma tatlısı hazırlanışı

Tatlınızı hazırlarken isteğe göre hamurunun içine file fındık ya da file badem ilave edebilirsiniz. Süt ile zeytinyağını çırpın. Un ve kabartma tozunu ilave edip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde şekillendirin. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizip, 180 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Şerbeti için tüm malzemeyi kaynatıp ılınmaya bırakın. Fırından çıkardığınız tatlıları sıcakken ılık şerbetin içinde bekletin. Soğuyunca servis tabağına alıp üzerlerine file fındık serpin. Servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!