Halka Tatlısı

Halka Tatlısı
28 Kasım 2023
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Halka Tatlısı için

Malzemeler

Malzemeler

  • 120 ml süt
  • 50 gr margarin
  • Yarım tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 3 yumurta
  • Tuz

Kızartmak için

  • Ayçiçeği yağı

Şerbeti için

  • 100 gr toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu
Halka Tatlısı

Nasıl Yapılır

  1. Süt, tuz, margarin ve şekeri bir tencerede kaynatın. Unu ekleyip karıştırarak pişirmeye devam edin.
  2. Hamur toparlanınca ocaktan alın. Hafif soğuyunca yumurtaları tek tek hamura ekleyip yedirin.
  3. Hamuru sıkma torbasına doldurup buzdolabında yarım saat bekletin. Yağlı kağıdı küçük kareler oluşturacak şekilde kesin.
  4. Margarinle yağlayın. Buzdolabında yağ donuncaya kadar bekletin. Yağlı kağıtların üzerine hamuru yuvarlak şekilde sıkın.
  5. Ayçiçeği yağını iyice ısıtın. Hazırladığınız halkaları, yağlı kağıtları yukarıda kalacak şekilde kızgın yağa atın.
  6. Kızarmaya başlayınca yağlı kağıtları maşa yardımıyla alın. Şerbet için gereken bütün malzemeleri kısık ateşte pişirin.
  7. Soğuyan lokmaları sıcak şerbete atın ve bir süre bekletin. Ilık servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo