HALKA TATLISI

6 Kişilik
Halka tatlısı tarifi için malzemeler

Hamuru için

  • 120 ml süt
  • 50 gr tereyağı
  • Yarım tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 3 yumurta
  • 1 tutam tuz

Şerbet için

  • 100 gr toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu

Kızartmak için

  • Ayçiçeği yağı
Halka tatlısı hazırlanışı

Süt, tuz, tereyağı ve şekeri bir tencerede kaynatın. Unu ekleyin. Sürekli karıştırarak pişirin. Hamur toparlanmaya başlayınca ocağın altını kapatın. Soğuyunca yumurtaları teker teker kırarak hamura yedirin. Hamuru krema sıkma torbasına alın. Yağlı kağıt üzerine halka şeklinde sıkın. Ayçiçeği yağını tavada iyice ısıtın. Hamur halkalarını kağıt üstte kalacak şekilde yağın içine atın. Bir süre bekleyip kağıtları üzerinden alın ve önlü arkalı kızartın. Pişen halkaları maşa ile alıp servis tabağına aktarın. Şeker, su ve limon suyunu kısık ateşte kaynatarak şerbeti hazırlayın. Soğuyan tatlıların üzerine sıcak şerbet gezdirerek dökün. Şerbeti çekinceye kadar bekletin. Ilık servis yapın.

Halka tatlısını servis yapmadan kısa süre önce hazırlamaya özen gösterin. Daha gevrek ve lezzetli olacaktır.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!