Elmalı Baklava

Elmalı Baklava
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 1 saat 30 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 12 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Elmalı Baklava için

Malzemeler

Baklava hamuru için

  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tozşeker
  • 5.5 su bardağı un
  • 1 çorba kaşığı sirke

Hamuru açmak için

  • 1 su bardağı buğday nişastası

Üzeri için

  • 250 gr tereyağı

İç harcı için

  • 6 elma
  • 3 çorba kaşığı tozşeker
  • 3 çorba kaşığı su
  • 1 su bardağı kıyılmış tuzsuz badem

Şerbet için

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
Elmalı Baklava

Nasıl Yapılır


Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'in tatlı tarifleri listesinden iyi bir seçim.

İçi için, elmaların kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Su ve şekeri bir tencereye alıp karamel haline gelinceye dek pişirin. Elmaları ilave edip kısık ateşte 15 dakika pişirin. Kıyılmış bademi ekleyip birkaç dakika daha pişirdikten sonra soğumaya bırakın.

Baklava hamuru için, yumurta, sıvıyağ, yoğurt, süt, şeker, sirke ve tuzu hamur yoğurma kabında karıştırın. Unu azar azar ekleyip yoğurun. Hamuru tezgahın üzerine alıp pürüzsüz bir hamur yoğurun. Üzerini örtüp 20 dakika bekletin.

 Hamuru 30 eşit bezeye ayırın. 15 bezeyi üzerlerine nişasta serperek tek tek pasta tabağı büyüklüğünde açın. Açtığınız yufkaları aralarına nişasta serpip üst üste yerleştirin. Oklava ile tepsi büyüklüğünde bir yufka açıp yağlanmış tepsiye yayın. Üzerine elmalı harcı yayın. Kalan 15 bezeyi de aynı şekilde açıp harcın üzerine yayın. Kare şeklinde kesip dilimleyin. 

Tereyağını tavada eritip baklavanın üzerine gezdirerek dökün. 180 dereceye ayarlı fırında kızarana dek pişirin. Fırından çıkarıp yarım saat bekletin. 

şerbet için, şeker ve suyu bir tencereye alıp kaynayıncaya kadar karıştırın. Koyulaşması için 10 dakika kısık ateşte kaynatın. Sıcak şerbeti ılık baklavanın üzerine gezdirerek dökün. 2 saat bekletip servis yapın.  
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo