Damla Sakızlı Ve Bademli Tatlı

Damla Sakızlı Ve Bademli Tatlı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Damla Sakızlı Ve Bademli Tatlı için

Malzemeler

  • 3/4 litre süt
  • 175 gr irmik
  • 5 yumurta
  • 2 parça damla sakızı
  • 75 gr file badem
  • 20 cl krema

Şerbeti için

  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı limon suyu
Damla Sakızlı Ve Bademli Tatlı

Nasıl Yapılır

Su ve şekeri tencereye alın. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyin ve 2 dakika daha kaynatın. Şerbeti soğutun. Altı kalın bir tencereye süt, irmik ve ezilmiş damla sakızını alın. Kısık ateşte karıştırarak 25 dakika pişirin. Koyu bir kıvama gelince tencereyi ocaktan alın. Biraz soğuyunca yumurtaları teker teker ekleyin ve mikserle karıştırın. Sonra tabanı yağlanmış bir kalıba dökerek üstünü bademle kaplayın. Önceden ısıtılmış 210 derece fırında 35 dakika pişirin. Fırından çıkarınca soğuk şerbeti üzerine gezdirerek dökün. Çırpılmış krema ile servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo