CEVİZLİ KOLAY BAKLAVA

16 Kişilik
Cevizli kolay baklava tarifi için malzemeler

Hamur için

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 8 su bardağı un

Hamuru açmak için

  • 1 su bardağı nişasta

Üzeri için

  • 250 gr tereyağı

İç harcı için

  • 3 su bardağı ince kıyılmış ceviz
  • 2 çorba kaşığı tozşeker

Şerbet için

  • 3 su bardağı tozşeker
  • 4 su bardağı su
Cevizli kolay baklava hazırlanışı


Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'in tatlı tarifleri listesinden iyi bir seçim.

Şerbet için su ve şekeri tencereye alıp şeker eriyinceye kadar karıştırın. şurubun koyulaşması için 10 dakika kısık ateşte kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Hamur için, yoğurt, su, sıvıyağ, karbonat ve yumurtaları hamur yoğurma kabına alıp karıştırın. Unu azar azar ekleyip yoğurun. Hamuru un serpilmiş tezgahın üzerinde 7-8 dakika daha yoğurup pürüzsüz bir hamur elde edin. Üzerini bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin.

Çekilmiş ceviz ve tozşekeri bir kaba alıp karıştırın. Hamuru 30 bezeye ayırın. 10 bezeyi üzerlerine nişasta serperek oklava ile tek tek pasta tabağı büyüklüğünde açın. Açtığınız hamurların üzerlerine nişasta serperek üst üste yerleştirin. Hepsini birden oklava ile açarak yağlanmış tepsiye yayın. Üzerine cevizli karışımın yarısını serpiştirin. 10 bezeyi tekrar aynı şekilde açıp cevizlerin üzerine yayın. Kalan cevizli harcı serpiştirin. Kalan 10 bezeyi aynı şekilde açıp en üste serin. Hamuru dilimleyerek kesin.

Tereyağını küçük bir tavada kızdırıp hamurun üzerine gezdirerek dökün. 180 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika pişirin.

Fırından çıkardığınız  baklavanın üzerine soğuk şerbetin yarısını gezdirerek dökün. 20 dakika bekleyin. Kalan şerbeti döküp 1 saat beklettikten sonra servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!