Cevizli Burma Tatlısı

Cevizli Burma Tatlısı
17 Ekim 2023
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Cevizli Burma Tatlısı için

Malzemeler

  • 6 baklava yufkası
  • 150 gr eritilmiş tereyağı
  • 1.5 su bardağı dövülmüş ceviz içi

Şerbet için

  • 4 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu
Cevizli Burma Tatlısı

Nasıl Yapılır

Yapımı zor olan cevizli burmayı oklavadan kolaylıkla çıkarabilmeniz için yufkaların çok taze olmasına özen gösterin. Şeker, su ve limon suyunu tencereye alıp kaynatın. Kısık ateşte 20 dakika daha kaynatın. Soğumaya bırakın. Üç yufkayı aralarına yağ sürerek üst üste dizin. Üzerine ceviz serpiştirin ve yufkaları oklavaya sarın. Daha sonra iki kenarından ortaya doğru iterek büzüştürün ve yağlamış tepsiye alın. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Üzerlerine yağ sürüp 190 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarıp soğumuş şerbeti üzerlerine gezdirerek dökün. 1 saat dinlendirin. Dilimleyip üzerine ceviz serpiştirerek servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo