Bal Kabaklı İrmik Tatlısı

Bal Kabaklı İrmik Tatlısı
22 Şubat 2023

Bal kabağı ile lezzetlendirilmiş irmik tatlısının tabanını, kakaolu bisküvi ile hazırlayabilirsiniz.

Orijinal tarif için, irmik tatlısı tarifini buraya bırakıyoruz.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bal Kabaklı İrmik Tatlısı için

Malzemeler

Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 10 yemek kaşığı toz şeker
  • 11 yemek kaşığı irmik
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 250 gr haşlanmış bal kabağı

Tabanı için

  • 1 paket kakaolu bisküvi
  • 70 gr tereyağı
Bal Kabaklı İrmik Tatlısı

Nasıl Yapılır

  1. Bisküviyi mutfak robotunda çekerek un haline getirin. Tereyağını eritip bisküvilere ekleyin ve iyice karıştırın. Dikdörtgen bir kalıbın tabanına yağlı kağıt serip bisküvi karışımını bastırarak yayın. 
  2. Derin dondurucuda bekletin. Süt, irmik ve şekeri tencereye alın ve orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. 
  3. Vanilya ve tereyağını ekleyip ocaktan alın ve mikserle 5 dakika çırpın. Karışımın yarısını bisküvi tabanının üzerine yayın ve derin dondurucuda bekletin. 
  4. Bu arada bal kabağını mutfak robotunda çekerek püre haline getirin. Kalan karışıma ekleyerek karıştırıp en üste yayın. En az 2 saat buzdolabında soğuttuktan sonra dilimleyerek servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo