Ayva Tatlısı

Ayva Tatlısı
10 Ocak 2023

Kış meyvesi olarak bilinen ayva, tatlı yapımında sık sık kullanılır. Kalp ve damar sağlığını koruyan bu besin, çinko, demir ve bakır mineralleri bakımından da zengindir. Dolaşım sistemi üzerinde olumlu etkileri olan ayva, kan hücresi yapımında aktif olarak rol oynar. Ayva ile yapılan tatlıların başında ise ayva tatlısı gelir. Hem kalabalık sofralarda, hem de yılbaşı gibi özel yemeklerde sunulmasıyla bilinir. Malzemeleriniz hazırsa, ayva tatlısı tarifi için detaylara geçebiliriz.

Alternatif olarak ayvalı tariflere göz atabilir, ayva ile yapılan birbirinden lezzetli yemeklere ulaşabilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 7 Kişi Kaydetti
Ayva Tatlısı için

Malzemeler

  • 1 su bardağı su
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 2 adet çubuk tarçın
  • 3-4 adet karanfil
  • 3 adet ayva

Süslemek için ;

  • Toz Antep Fıstığı
  • Kaymak
Ayva Tatlısı

Nasıl Yapılır

Servis Önerisi

Ayvaların en üst kısmına vanilyalı dondurma ve antep fıstığı serpiştirin.

Püf Noktası
  • Tencereniz geniş değilse, içine koyduğunuz su miktarını azaltabilirsiniz.
  • Renk vermesi için hibiskus ya da vişne suyu kullanabilirsiniz. 
  • Rengini koyultmak ve lezzetini arttırmak için, ayvaları 30 dakika tencerede, 30 dakika fırında pişirin.
  • Ayva tatlısı yapımında hafif sert olan ayvaları tercih edin.
  • Ayva tatlısını oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra üzerine kaymağı yerleştirin. Aksi takdirde kaymak eriyecektir.
  • Ayva yerken birçoğumuz boğazımızda bir parça kalmış ve o parçayı yutmakta zorlanmışız gibi hissederiz. Böyle bir durumda yemeye devam edeceğiniz ayvayı, derin bir şekilde içinize çekerek koklayın. Bu histen hemen kurtulduğunuzu göreceksiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo