AYVA TATLISI

8 Kişilik
Ayva tatlısı tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 4 ayva
  • 2 su bardağı şeker
  • Su

Üzeri için

  • Kaymak
  • Ceviz
  • Taze nane yaprakları
Ayva tatlısı hazırlanışı

Ayvaları ortadan ikiye bölün ve kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkartın. Ayvaları kararmaması için limonlu suda bekletin. İkiye böldüğünüz ayvaları geniş bir tencereye dizin. Bir miktar ayva kabuğu ve çekirdeklerinden ilave edin. Ayvaların üzerine şekeri eşit olarak dökün. Ayvaların yarısını geçinceye kadar su ilave edin. Kısık ateşte ayvalar yumuşayıp, rengini alıncaya kadar pişirip tencereden alın. Soğuduktan sonra üzerlerine biraz ceviz ve kaymak yerleştirip, nane yapraklarıyla süsleyin. Servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!