AYVA TATLISI

4 Kişilik
Ayva tatlısı tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 2 ayva
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 3 karanfil

Üzeri için

  • Vanilyalı dondurma
  • Toz Antep fıstığı
Ayva tatlısı hazırlanışı

Ayvaların kabuğunu soyup ortadan ikiye kesin. Çekirdeklerini çıkarın.

Ayvaları tencereye dizin. Ayvanın çekirdeklerini ve karanfilleri üzerine serpiştirin. Şeker ile suyu ilave edip kısık ateşte yumuşayıp, rengi pembeleşinceye kadar pişirin.

Soğuduktan sonra şerbetinden çıkartıp servis tabağına alın. Üzerine bir top dondurma yerleştirip toz Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!