AYVA REÇELİ

0 Kişilik
Ayva reçeli tarifi için malzemeler
  • 4 ayva
  • 12 yemek kaşığı tozşeker
  • Yarım limonun suyu
Ayva reçeli hazırlanışı

Ayvaların kabuklarını soyup ikiye kesin. Çekirdeklerini kaşık yardımıyla çıkarın.

Ayvaları yayvan bir tencereye dizin. Her yarım ayvanın üzerine 1.5 kaşık tozşeker ilave edin. Üzerini geçecek kadar su ilavesiyle kısık ateşte 3 saat kaynatın.

Reçel kıvamına gelince yarım limon suyunu üzerine gezdirip ocağın altını kapatın.

Ilınınca kavanoza aktarın. Soğuduktan sonra kavanozun kapağını sıkıca kapatıp istediğiniz zaman servis yapın.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 16:38:24

suyu çok fazladeğilmi sonra çobuk küflenir

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!