Armut Reçeli

Armut Reçeli
10 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Armut Reçeli için

Malzemeler

  • 1.5 kilo armut
  • 3 su bardağı tozşeker
  • 2 su bardağı su
  • Karanfil
  • Yarım limonun suyu
Armut Reçeli

Nasıl Yapılır

Armutların kabuklarını soymadan dörde bölün.

Tozşeker ile suyu bir tencerede armutlarla birlikte kısık ateşte kaynatın. Armutlar pişince ayrı bir kaba alın.

Şerbeti reçel kıvamına gelmesi için kaynatmaya devam edin. Armutları tekrar şerbete ilave edin. Karanfilleri ve limon suyunu ekleyip ocaktan alın.

Ilınınca kavanoza aktarıp soğumaya bırakın. Soğuyan reçelin kapağını sıkıca kapatın. Dilediğiniz zaman servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo