ARMUT REÇELİ

0 Kişilik
Armut reçeli tarifi için malzemeler
  • 1.5 kilo armut
  • 3 su bardağı tozşeker
  • 2 su bardağı su
  • Karanfil
  • Yarım limonun suyu
Armut reçeli hazırlanışı

Armutların kabuklarını soymadan dörde bölün.

Tozşeker ile suyu bir tencerede armutlarla birlikte kısık ateşte kaynatın. Armutlar pişince ayrı bir kaba alın.

Şerbeti reçel kıvamına gelmesi için kaynatmaya devam edin. Armutları tekrar şerbete ilave edin. Karanfilleri ve limon suyunu ekleyip ocaktan alın.

Ilınınca kavanoza aktarıp soğumaya bırakın. Soğuyan reçelin kapağını sıkıca kapatın. Dilediğiniz zaman servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!