Antep Fıstıklı Kadayıf Tatlısı

Antep Fıstıklı Kadayıf Tatlısı
14 Aralık 2022
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Antep Fıstıklı Kadayıf Tatlısı için

Malzemeler

  • 100 g tereyağı
  • 400 g tel kadayıf
  • 250 g bütün iç Antep fıstığı

Şurubu için

  • 300 g toz şeker
  • 300 ml su
Antep Fıstıklı Kadayıf Tatlısı

Nasıl Yapılır

Tereyağını eritin ve kadayıfın üzerine gezdirip iyice karıştırın. 25 cm çapında yuvarlak bir tepsiyi yağlayın. Kadayıfı tepsiye aktarın ve elinizle iyice bastırarak düzleştirin. Antep fıstıklarını kadayıfın üzerinde boşluk kalmayacak şekilde yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Şurup için toz şeker ve suyu kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Soğuyan şerbeti fırından çıkardığınız sıcak tatlının üzerine dökün. 30 dakika kadar şerbeti çekmesini bekleyip dilimleyin. Ilık servis yapın. 

Antep usulü fıstıklı kadayıf tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo