ŞEFTALİLİ TART

8 Kişilik
Şeftalili tart tarifi için malzemeler

Hamur için

  • 2 su bardağı un
  • 125 gr margarin
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 yumurta
  • 3 çorba kaşığı pudraşeker

Üzeri için

  • 4 şeftali
  • 4 kahve fincanı şeftali suyu
  • 2 tatlı kaşığı nişasta
  • 3 çorba kaşığı tozşeker
  • 2 çorba kaşığı şeftali jölesi
  • 2 çorba kaşığı sıcak su
Şeftalili tart hazırlanışı

Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'in tatlı tarifleri listesinden iyi bir seçim.

Margarini yumuşatıp küçük küçük doğrayın. Unu hamur yoğurma kabına ekleyip ortasını havuz gibi açın. Margarin ve kabartma tozunu ilave edin. Yumurta ve pudraşekerini ayrı bir kapta çırpıp unlu karışıma ekleyin. Pürüzsüz ve kulak memesi kıvamından biraz sert bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.

20 cm çapındaki tart kalıbını yağlayıp hazırladığınız hamuru elinizle bastırarak yayın. Üzerini çatalla yer yer delip alüminyum folyo ile kaplayın ve 1 avuç kuru fasulyeyi üzerine serpin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Folyoyu çıkarıp 5 dakika daha pişirin ve ılınmaya bırakın. Üzerine 1 kahve fincanı şeftali suyunu gezdirin.

Nişasta, tozşeker ve kalan 3 kahve fincanı şeftali suyunu bir kaba alın. Kısık ateşte sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Ilınınca tartın üzerine gezdirerek dökün. 4 şeftaliyi ince ince dilimleyip tartın üzerine yelpaze şeklinde dizin. Jöleyi 1 kaşık suda eriyinceye kadar karıştırın ve  ılınmaya bırakın. Ilık jöleyi fırça ile şeftalilerin üzerine sürüp buzdolabında 10 dakika bekletin. Dilimleyip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!