PİŞMANİYELİ PASTA

8 Kişilik
Pişmaniyeli pasta tarifi için malzemeler

Kek için

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı ayçiçeği yağı
  • 1 su bardağı süt
  • 2.5~3 su bardağı un

Krema için

  • 2 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı şekerli kestane püresi

Üzeri için

  • 300 gr pişmaniye
  • Toz Antep fıstığı
Pişmaniyeli pasta hazırlanışı

Özel günlerimize uygun pasta tarifleri arasında üst sıralarda bulunan pastamıza başlayalım. Yumurta, şeker ve vanilyayı mikserle çırpın. Süt, yağ ve unu ekleyip karıştırın. Hamuru yağlanmış ortası delik kek kalıbına aktarın ve 180 dereceye ayarlanmış fırında 40 dakika pişirin. Soğuduktan sonra keki kalıptan çıkartın ve enlemesine ortadan ikiye kesin.

Toz krem şantileri süt ile katılaşıncaya kadar çırpın. Kestane püresini ekleyip karıştırın ve 20 dakika derin dondurucuda soğutun. Kremanın yarısını kekin arasına, kalanını üzerine ve etrafına yayın. Pişmaniyeleri tel tel ayırıp pastanın her tarafını kapatacak şekilde yerleştirin. Üzerini toz fıstıkla süsleyerek servis yapın.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:02:08

bu tarifi yaptım,inanılmaz lezzetli oldu,kestane püreleri ayrı bi tat verdi,herkeze tavsiye ediyorum:)

Misafir12.10.2016 17:16:16

Bende yaptım asla ici pısmedı we soguyunca kucucuk kaldı

Misafir12.10.2016 17:16:17

bende denıcen

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!