MİLFÖY PASTA

6 Kişilik
Milföy pasta tarifi için malzemeler
  • 9 milföy hamuru
  • 250 ml süt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı buğday nişastası
  • 3 yumurtanın sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 muz
  • Pudra şeker
Milföy pasta hazırlanışı

Kolayca uygulanabilen pasta tarifleri arasında üst sıralarda. Milföy hamurlarını hafif unlanmış tezgahta açıp ortadan ikiye kesin ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerlerini çatal ile delerek 180 dereceye ayarlanmış fırında hafif kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkartıp soğumaya bırakın. Üzerlerine bastırarak inceltin. Krema için süt, şeker, un, nişasta, yumurta sarıları ve vanilyayı bir tencereye alın ve orta ateşte muhallebi kıvamında pişirin. Tereyağı ekleyip karıştırın. Milföylerin arasına krema sürüp çok ince dilimlenmiş muz dilimlerini yerleştirerek 3’erli olarak üst üste dizin. Üzerlerine pudra şeker serpiştirip servis yapın.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:07:42

kreması soğuk mu, sıcak mı dökülüyor?

Misafir12.10.2016 17:20:35

Soğuk dokuluyor

Misafir12.10.2016 17:28:36

leziz

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!