Krepli Kat Kat Pasta

Krepli Kat Kat Pasta
17 Ekim 2023

Krep hamuru ile nefis bir pasta hazırlamaya ne dersiniz? Hem pratik, hem de lezzetli krepli kat kat pasta nasıl yapılır dediğinizi duyar gibiyim. Sizi daha fazla bekletmeden, özel günlerde sunabileceğiniz krepli kat kat pasta tarifine geçebiliriz.

1 Porsiyon Krepli Kat Kat Pasta Kaç Kalori?

  • Krepli pastanın bir porsiyonu, yaklaşık 225 kaloridir. Şeker, yağ ve karbonhidrat değeri yüksek olduğu için, küçük porsiyonlar tüketilmesi tavsiye edilir. Alternatif olarak kremalı kat kat brownie tarifini de deneyebilirsiniz.

Dilerseniz, kahvaltılık krep tarifine de göz atabilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Krepli Kat Kat Pasta için

Malzemeler

Krep hamuru için:

  • 2.5 su bardağı un
  • 2.5 su bardağı un
  • 3 yumurta  
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 3 çorba kaşığı sıvıyağı

Muhallebi için:

  • 2.5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker  
  • 2.5 çorba  kaşığı pirinç unu

Süslemek için:

  • 4-5 kestane şekeri
  • 4 çorba kaşığı hazır çikolata sosu
Krepli Kat Kat Pasta

Nasıl Yapılır

  1. Un, süt, yumurtalar ve kabartma tozunu çukur bir kaba alıp mikserle çırpın. Üzerini temiz bir bezle örtüp 30 dakika bekletin.
  2. Sütü tencereye alın. Şeker ve pirinç ununu ekleyip çırpma teli ile çırpın.  Kısık ateşte sürekli karıştırarak üzeri göz göz oluncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. 
  3. Teflon tavayı sıvıyağı ile yağlayıp ısıtın. 1 kepçe krep hamuru döküp bir tarafı kızarıncaya kadar pişirin. Spatula ile ters çevirip pişirin. Malzeme bitene kadar krepleri hazırlayın. Soğumaya bırakın.
  4. Krepleri aralarına muhallebi sürerek üst üste yayın. Üzerine çikolata sosu gezdirip kestane şekerleriyle süsleyin.
Püf Noktası
  • Topaklanma oluşmaması için krep harcını mikser ile çırpın ve mutlaka dinlendirin.
  • 30 dakika beklettikten sonra tekrar çırpın ve pişirme işlemine geçin.
  • Muhallebiye tat vermek için çilek veya muz püresi ekleyebilirsiniz.
  • Pastayı hazırlarken kreplerin ve muhallebinin soğumuş olması gerekir.
  • Hazır paketler yerine, ev yapımı çikolata sosu kullanın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo