KAYISI SOSLU ÇİKOLATALI PASTA

8 Kişilik
Kayısı soslu çikolatalı pasta tarifi için malzemeler

Hamur için

  • 150 gr bitter çikolata
  • 100 gr eritilmiş ılık margarin
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çorba kaşığı toz kahve
  • 1 çorba kaşığı sıcak su
  • 3 yumurta
  • 2 çay bardağı un
  • Yarım paket kabartma tozu

Kayısı sosu için

  • 600 gr kayısı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı su
Kayısı soslu çikolatalı pasta hazırlanışı

Lezzet'in yemek tarifleri ile olduğu gibi pasta tarifleri ile de sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz...

Çikolata ve margarini tavaya alıp çikolata eriyene kadar kısık ateşte karıştırarak pişirin. Ilınmaya bırakın.

Un, kahve, kabartma tozu, eritilmiş ılık çikolata ve suyu çukur bir kaba alıp mikserle çırpın. Yumurtaların sarılarını aklarından ayırıp bir kapta çırpın. Akları başka bir kapta çırpın. Yumurta sarılarını çikolatalı karışıma ekleyip çırpın. Akları ekleyip çırpmaya devam edin.

Hamuru yağlanmış ve unlanmış kısa kenarlı kek kalıbına döküp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 40-45 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.

Kayısıları ortadan ikiye kesip tencereye alın. Su ve şekeri ekleyip yumuşayana kadar haşlayın. Robotta ezip soğumaya bırakın. Kekin üzerine pudra şeker serpiştirin. Dilimleyip kayısı sosu ile servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!