KAKAOLU RULO PASTA

8 Kişilik
Kakaolu rulo pasta tarifi için malzemeler

Kek için

  • 5 yumurta
  • 4 yemek kaşığı un (tepeleme)
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım çay bardağı su
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Krema için

  • 100 ml krema
  • 150 gr sütlü çikolata
Kakaolu rulo pasta hazırlanışı

Krema için, krema ve küçük parçalar şeklinde kırılmış sütlü çikolatayı küçük bir tencereye alın. Çikolata eriyene kadar karıştırarak ısıtın. Tencereyi ocaktan alıp kremayı ılındırın. Mikserle hafif çırpın ve buzdolabına alıp soğutun. Yumurtalar ve şekeri çırpma kabına alıp mikserle çırpın. Un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin. İçine yağlı kağıt konmuş fırın tepsisine harcı yayıp üzerini kaşığın tersiyle düzleyin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-12 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra temiz bir mutfak bezinin üzerine alın. Bezle birlikte rulo şeklinde sarın. Soğuduktan sonra keki dikkatlice açıp üzerine kremayı yayın. Tekrar dikkatlice rulo şeklinde sarın. 1-2 saat bekletin. Dilimleyip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!