ELMALI PASTA

12 Kişilik
Elmalı pasta tarifi için malzemeler

Hamur için

  • 100 gr margarin
  • Yarım su bardağı tozşeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 2 yumurta
  • 150 gr hazır sade kek karışımı
  • 1 tutam tuz

Krema için

  • 6 elma
  • 1 limonun suyu
  • 2 paket hazır sütlaç
  • 1 litre süt
  • 1 paket hazır tart jölesi
  • 1 çorba kaşığı tozşeker
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tarçın

Üzeri için

  • 1 su bardağı çırpılmış kremşanti

Süslemek için

  • Birkaç elma dilimi
  • 1 çay bardağı soyulmuş antepfıstığı
Elmalı pasta hazırlanışı


Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'in tatlı tarifleri listesinden iyi bir seçim.

Margarin, tozşeker, vanilya, tuz ve tarçını çukur bir kaba alıp 2 dakika çırpın. Çırpmaya devam edip yumurtaları tek tek ekleyin. Sade kek karışımını da ilave edip 1 dakika daha çırpın.

Hazırladığınız hamuru 23x28 santimlik yağlanmış kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin. Fırından çıkartıp soğumaya bırakın.

Elmaları soyup rendeleyin. Limon suyu ile karıştırın. Sütlacı süt ile paket üzerindeki tarife göre pişirin. Ocaktan alıp elma rendesini ekleyin ve karıştırın.

Tart jölesini tozşeker ve suyla karıştırarak pişirin. 1 dakika kaynatıp sütlaç-elma karışımına ekleyin. Kekin üzerine yayıp ılınmaya bırakın. Üzerine tarçın serpip buzdolabında 1 saat soğumaya bırakın.

Kremşantiyi soğuk tatlının üzerine yayıp fıstık ve elma dilimleri ile süsleyin. Tekrar buzdolabına alıp 20 dakika bekletin. Kare dilimlere kesip servis yapın.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:11:30

hazır kek unu yerıne normal un ile yapılmış olmasını tercih ederdim

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!