ELMALI BİSKÜVİLİ PASTA

8 Kişilik
Elmalı bisküvili pasta tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 2 elma
  • 3/4 su bardağı toz şeker
  • Yarım paket bebe bisküvisi
  • 1 su bardağı soğuk süt

Muhallebi için

  • 1.5 çay bardağı un
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya

Üzeri için

  • 2 yumurta akı
  • 7 yemek kaşığı toz şeker
  • Tarçın
Elmalı bisküvili pasta hazırlanışı

Meyve olarak her gün her öğün keyifle tüketebileceğiniz elma ile hazırlayacağınız tarifler. Elmaların kabuklarını soyup tencereye alın. Yarısına gelecek şekilde su doldurun. Toz şekeri ekleyip kaynamaya bırakın. Elmalar yumuşayınca tencereden alıp çatalla ezerek püre haline getirin. Un, toz şeker ve sütü tencereye alıp sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan alınca vanilyayı ekleyip karıştırın. Bebe bisküvilerini soğuk süte batırıp dikdörtgen bir kabın içine dizin. Üzerine elma püresini aktarıp yayın. Muhallebiyi de en üste yayın.Yumurta aklarıyla toz şekeri mikserle köpük oluncaya kadar iyice çırpın. Pastanın üzerine aktarıp önceden ısıtılmış fırında üzeri hafif kızarıncaya kadar sertleşmeden pişirin. Buzdolabında 6-7 saat bekletin. Üzerine tarçın serpip dilimleyerek servis yapın.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:21:30

harika tarifler cok begendim

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!