BALKABAKLI PASTA

4 Kişilik
Balkabaklı pasta tarifi için malzemeler
  • 1 hazır sade pasta tabanı
  • 1 kg balkabağı
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 200 ml krema
  • 1 çorba kaşığı bal
  • 2 yaprak jelatin
  • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
  • 1 su bardağı portakal suyu
  • 2 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 çay bardağı file antep fıstığı
Balkabaklı pasta hazırlanışı

Lezzet'in yemek tarifleri ile olduğu gibi pasta tarifleri ile de sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz...

Ayıklanmış ve doğranmış balkabağını iki su bardağı şeker ile su ilave etmeden pişirin ve soğumaya bırakın (Kabak tatlısını hazırladığınız gibi).

Yaprak jelatinleri 10 dakika kadar soğuk suda bekletin.Yumuşadıktan sonra sıcak su dolu bir kabın içinde benmari usulü eritin. Kremayı mikserin önce orta, ardından yüksek ayarında katılaşana kadar çırpın.

Soğuyan kabak tatlısını blender’da püre haline getirin.Kremanın üçte ikisini, cevizlerin yarısını ve jelatinleri ilave edin.

Hazır pandispanyanın bir katını ızgara telinin üzerine yerleştirin.Portakal suyunu iki çorba kaşığı şeker ile karıştırın. Keki bu karışımla ıslatın.Kremanın kalanını ince bir şekilde üzerine sürün.Kremanın üzerine kalın bir tabaka halinde kabak püresi sürüp bolca file antep fıstığı serpin.

Islatılmış ikinci katı üzerine oturtun ve kalan kabak püresi ile pastanın tamamını kaplayın.Kenarlarına file antep fıstığı serpin.Buzdolabında dört saat kadar bekletin.Kalan ceviz içlerini bal ile karıştırıp pastanın üzerine yayın.Servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!