ANASONLU GEVREK

6 Kişilik
Anasonlu gevrek tarifi için malzemeler
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı anason
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Anasonlu gevrek hazırlanışı

*Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Tuz ve anasonu ekleyip üzerine ılık su ile zeytinyağını ekleyerek yoğurun.

*Yoğurduğunuz hamuru hafif unlanmış mutfak tezgahında merdane yardımıyla 3 mm inceliğinde açın. Yağlı kağıt serili tepsiye bastırarak yerleştirin.

*Tepsideki hamurdan rulet ile kareler kesin. Üzerine anason serpiştirin. 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın. İsteğe göre üzerine çörekotu veya susam da serpebilirsiniz.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 16:43:05

göz altlarımdaki şiş son zamanlarda ınmıyo ne yaparsam yapayım olmuyo cok mutsuzumm bı careee

Misafir12.10.2016 17:15:15

Çok iyiydi... teşekkürler

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!