Kivili Pasta

Kivili Pasta
19 Nisan 2024
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 12 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kivili Pasta için

Malzemeler

  • 1 su bardağı eritilmiş margarin
  • 2 su bardağı pudra şekeri
  • 4 yumurta
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı süt
  • 2 çorba kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı süt kreması 

Üzeri için:

  • 4 kivi
  • 1 çorba kaşığı jöle
  • 1 su bardağı ince çekilmiş fındık
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt
Kivili Pasta

Nasıl Yapılır

  1. Margarin ve 1.5 su bardağı pudra şekerini derin bir kapta iyice çırpın. Çırpmaya ara vermeden yumurtaları birer birer ilave edin.
  2. Un ve kabartma tozunu ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar karıştırın. 20-25 cm çapında yuvarlak bir kek kalıbını yağlayın.
  3. Karışımı kalıba alıp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. 
  4. Süt ve nişastayı küçük bir tencereye alın. Kısık ateşte sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Ateşten alıp sürekli karıştırarak soğutun.
  5. Süt kreması ve kalan pudra şekerini derin bir kapta iyice çırpın. Nişastalı karışıma ekleyip pürüzsüz hale gelinceye kadar çırpmayı sürdürün. 
  6. Keskin bir bıçakla keki enine üçe kesin. Alt katı düz bir tabağa alıp üzerine hazırladığınız kremanın yarısını sürün.
  7. Orta katı yerleştirip kalan kremayı sürün ve üçüncü katı yerleştirin. 
  8. Kivileri soyup dilimleyin. Jöleyi biraz ılık suyla eritin. Pastanın üzerine kivi dilimlerini hafif üst üste gelecek şekilde dizin. Kivilerin üzerine fırçayla jöle sürün. 
  9. Krem şantiyi sütle çırpın. Yarısını pastanın yanlarına sürün ve fındıkla kaplayın.
  10. Kalan krem şantiyi yıldız uçlu sıkma torbasına doldurup pastanın kenarlarına sıkarak süsleyin. Pastanın dış kenarlarını çekilmiş fındıkla kaplayın. Buzdolabında beklettikten sonra dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo