KARIŞIK MEYVELİ MUHALLEBİ

4 Kişilik
Karışık meyveli muhallebi tarifi için malzemeler

Muhallebi için

  • 2 su bardağı süt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çorba kaşığı buğday nişastası
  • 1 çay bardağı tozşeker

Kayısılı pelte için

  • 250 gr kayısı
  • 1 su bardağı su
  • 1 çorba kaşığı tozşeker
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 2 buçuk çorba kaşığı mısır nişastası

Kivili pelte için

  • 3 kivi
  • 1 su bardağı su
  • 1 çorba kaşığı mısır nişastası
  • Yarım tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı tozşeker
  • 7~8 kiraz

Çilek püresi için

  • 1 buçuk kg çilek
Karışık meyveli muhallebi hazırlanışı

Lezzet yemek tarifleri arasından yemeklerinizi seçtiyseniz şimdi sıra tatlı tarifleri bölümünden seçtiğiniz karışık
meyveli muhallebide.

Muhallebi için; süt, yumurta sarısı, nişasta ve tozşekeri bir kapta mikserle çırpın. Tencereye alıp kısık ateşte
sürekli karıştırarak göz göz olana kadar pişirin. Ilınmaya bırakın.

Kivili pelte için; kivileri soyup ezin. Su, nişasta ve şekeri ilave edip kısık ateşte pelte kıvamında koyulaşıncaya
kadar pişirin. Limon suyunu ekleyip 1 taşım daha kaynatın ve ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Kayısılı pelte için; kayısıların çekirdeklerini çıkarıp robotta ezin. Su, şeker ve nişastayı ekleyip kısık ateşte
pelte kıvamında koyulaşıncaya kadar pişirin. Soğumaya bırakın.

Çilek püresi için; çilekleri temizleyip robotta ezin.

Servis kadehlerine renk değişimlerine göre kat kat yayın. Her katı ilave ettikten sonra buzlukta katılaşıncaya
kadar bekleyip sıralamayı tamamlayın. Buzdolabında 1 saat bekletip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!