İNCİRLİ SÜTLÜ TATLI

8 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -
İncirli sütlü tatlı tarifi için malzemeler
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı tozşeker
  • Yarım su bardağı pirinç unu
  • 2 yumurta sarısı
  • 18 iri incir
  • 150 gr hazır kek
  • 1 su bardağı kırmızı şarap
  • 5 çorba kaşığı file badem
İncirli sütlü tatlı hazırlanışı


Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'in tatlı tarifleri listesinden iyi bir seçim.

İncirleri yıkayıp kurulayın ve 12 tanesini halka şeklinde dilimleyin. Kalan incirleri elma gibi dilimleyin. Halka ve elma dilimi şeklinde doğranmış incirleri şarapta bekletin. Keki küp şeklinde doğrayın.

Muhallebi için yumurta sarılarını bir kapta çırpın. Süt, tozşeker, pirinç unu ve 2 yumurta sarısını tencereye alın. Malzemeleri birbirine yedirinceye kadar çırpma teli ile çırpın. Kısık ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.

İncir halkalarını küçük cam kâselerin kenarlarına  yerleştirin. Keklerin yarısını paylaştırıp muhallebinin yarısını ilave edin. Kalan kek ve muhallebiyi değişimli olarak ilave edip üzerini incir dilimleri ve file bademlerle süsleyin. Buzdolabında 30 dakika bekletip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!