İNCİR REÇELİ

0 Kişilik
İncir reçeli tarifi için malzemeler
  • 8 incir 2 su bardağı tozşeker 1 su bardağı su 1 çay kaşığı vanilya
İncir reçeli hazırlanışı

Su ve tozşekeri bir tencereye alın. Orta ateşte şeker eriyip, hafif koyulaşıncaya kadar pişirin.

İncirleri bol suyla yıkayıp kabuklarını soyun. İçlerini dört eşit parçaya bölün ve kaynayan şekerin içine aktarın.

Vanilyayı ekleyin. Ara ara karıştırarak 20 dakika kadar pişirin. Soğumaya bırakın.

Ilındıktan sonra kavanozlara aktarın. İyice soğuyunca kapağını kapatıp incir reçelini servise hazır hale getirin.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!