Marmelatlı Lokma

Marmelatlı Lokma
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Marmelatlı Lokma için

Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 50 gr margarin
  • 3 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı instant toz maya
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 yumurtanın sarısı
  • 1 tutam tuz
  • Meyve marmeladı

Kızartmak için

  • Ayçiçeği yağı
Marmelatlı Lokma

Nasıl Yapılır

  1. Sütü ılındırın. Margarini oda ısısında yumuşatın. Unu yoğurma kabına alıp, maya, tuz, toz şeker ve ılık sütü ilave edip yoğurun.
  2. Hamurun üzerini nemli bir bezle örterek oda ısısında 1 saat bekletin. Hamuru hava kabarcıkları kalmayacak şekilde tekrar yoğurun.
  3. 3 yumurta sarı ve margarini ilave edip yoğurun. Hamurdan yuvarlak parçalar koparıp elinizde şekil verip ortalarını parmağınızla bastırın.
  4. Ayçiçeği yağını iyice ısıtın. Hazırladığınız hamurları kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alın. Ilınınca ortalarına birer tatlı kaşığı marmelat paylaştırıp servis yapın.

Şerbetle hazırlanan pratik lokma tatlısını da notlarınız arasına ekleyin.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo