ZEYTİNYAĞLI KEK

8 Kişilik
Zeytinyağlı kek tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2/3 su bardağı zeytinyağı
  • 2 su bardağı un
  • 1.5 çay kaşığı karbonat
  • 2 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
  • Yarım limonun suyu
  • 1 paket vanilya

Üzeri için

  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu
  • 1 su bardağı pudra şeker
  • 3 yemek kaşığı limon suyu
Zeytinyağlı kek hazırlanışı

Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'tin kek tarifleri listesinden iyi bir seçim. Yumurta ve şekeri mikserle çırpın. Rendelenmiş limon kabuğu, limon suyu, zeytinyağı ve vanilyayı ilave edin. Un ve karbonatı eleyerek ekleyin ve karıştırın.

Baton kek kalıbını yağlayıp hamuru kalıba aktarın ve 180 dereceye ayarlanmış fırında pişirin.

Tel ızgara üzerine alarak soğumaya bırakın. Pudra şekeri limon suyu ile karıştırıp kekin üzerine dökün ve donuncaya kadar bekletin. Üzerine rendelenmiş limon kabuğu serpip, dilimleyerek servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!