YOĞURTLU VE LİMONLU KEK

4 Kişilik
Yoğurtlu ve limonlu kek tarifi için malzemeler
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tutam tuz
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 +1/3 su bardağı toz şeker
  • 3 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1/3 su bardağı limon suyu
  • 2 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
  • 1/3 su bardağı ayçiçek yağı
  • 1 yemek kaşığı haşhaş tohumu
Yoğurtlu ve limonlu kek hazırlanışı

Unu eleyin. Kabartma tozu ve tuz ile harmanlayın. Ayrı bir kapta yoğurt ve 1 su bardağı şekeri çırpın. Yumurtalar, vanilya ve rendelenmiş limon kabuğu ekleyin. Un karışımını ilave ederek karıştırın. Yağ ve haşhaş tohumunu hamura ekleyin. Kek karışımını yağlanmış veya yağlı kağıt serili baton kek kalıbına aktarın. 180 derece fırında kürdan batırıldığında temiz çıkıncaya kadar pişirin. Limon suyu ve şekeri eriyinceye kadar karıştırın ve keki fırından çıkardıktan 10 dakika sonra üzerine gezdirin. Buzdolabında birkaç saat soğuttuktan sonra dilimleyerek servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!