Üst malzeme için
Kek tarifleri arasında okurlarımız tarafından çok ilgi gören bir seçim. Çubuk vanilyanın üzerini çizin ve bıçağın ucuyla çekirdeklerini alın. Klasik kek hamuruna ekleyip pişirin.
Üst malzeme için: Süt ve zencefilleri bir kapta orta ateşte kaynatın. Soğuyunca zencefilleri çıkarın. Pudra şekeri ilave edip çırpın. Kekin üzerine sürün. Buzdolabında soğutup servis yapın.
Klasik kek yapımı:
Fırını 180 dereceye ayarlayın. 4 yumurtayı karıştırma kabına alın. 1.5 su bardağı toz şekeri ekleyip mikserin düşük hızı ile 2 dakika çırpın. Mikserin hızını arttırarak 1 dakika daha çırpın. 1 su bardağı süt, 1 su bardağı ayçiçeği yağı ve 1 paket vanilyayı ekleyip çırpın. 1 paket kabartma tozunu, 2.5 su bardağı un ile harmanlayıp eleyerek hamura ekleyin. Kek kalıbını yağlayıp hamuru kalıba aktarın. Fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirin. Izgara teli üzerine alarak soğumaya bırakın.
Teşekkür ederiz.