VANİLYALI KEK

0 Kişilik
Vanilyalı kek tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • Klasik kek hamuru
  • 1 çubuk vanilya

Üst malzeme için

  • 6 yemek kaşığı süt 1/4 çay bardağı dilim taze zencefil
  • 1 su bardağı pudra şeker 
Vanilyalı kek hazırlanışı

Kek tarifleri arasında okurlarımız tarafından çok ilgi gören bir seçim. Çubuk vanilyanın üzerini çizin ve bıçağın ucuyla çekirdeklerini alın. Klasik kek hamuruna ekleyip pişirin.

Üst malzeme için: Süt ve zencefilleri bir kapta orta ateşte kaynatın. Soğuyunca zencefilleri çıkarın. Pudra şekeri ilave edip çırpın. Kekin üzerine sürün. Buzdolabında soğutup servis yapın.

Klasik kek yapımı:
Fırını 180 dereceye ayarlayın. 4 yumurtayı karıştırma kabına alın. 1.5 su bardağı toz şekeri ekleyip mikserin düşük hızı ile 2 dakika çırpın. Mikserin hızını arttırarak 1 dakika daha çırpın. 1 su bardağı süt, 1 su bardağı ayçiçeği yağı ve 1 paket vanilyayı ekleyip çırpın. 1 paket kabartma tozunu, 2.5 su bardağı un ile harmanlayıp eleyerek hamura ekleyin. Kek kalıbını yağlayıp hamuru kalıba aktarın. Fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirin. Izgara teli üzerine alarak soğumaya bırakın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!