ÜZÜMLÜ VE FINDIKLI KEK

8 Kişilik
Üzümlü ve fındıklı kek tarifi için malzemeler
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı portakal suyu
  • 1 portakalın rendelenmiş kabuğu
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım su bardağı kavrulmuş fındık
  • Yarım su bardağı kuru üzüm
Üzümlü ve fındıklı kek hazırlanışı

Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'tin kek tarifleri listesinden iyi bir seçim. Yumurtaları ve şekeri bir kaba alıp orta hızdaki mikserle şeker eriyinceye kadar çırpın. Tereyağı ve sütü ekleyip iyice karıştırın.

Portakal suyu ile rendelenmiş portakal kabuğunu ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin. Un ve kabartma tozunu eleyip karışıma ekleyin.

Fındık ve üzümü ilave edip tekrar karıştırın. Kek harcını yağlanmış kek kalıbına aktarın. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin. 1 saat bekletip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!