PEKMEZLİ KEK

8 Kişilik
Pekmezli kek tarifi için malzemeler
  • 2/3 su bardağı tam buğday unu
  • 1.5 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı hindistan cevizi
  • ¼ tatlı kaşığı çekilmiş karanfil
  • ¼ tatlı kaşığı yenibahar
  • 1.5 su bardağı kuru üzüm
  • Yarım su bardağı tereyağı
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 2 yumurta
  • Yarım su bardağı pekmez
  • Yarım su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
Pekmezli kek hazırlanışı

Kek yaparken özellikle yağ başta olmak üzere tüm katkı maddelerinin oda ısısında olmasına dikkat edin. Dikdörtgen ısıya dayanıklı fırın kabını yağlayıp, zeminine yağlı kağıt serin. Un, kabartma tozu ve baharatları bir kaseye eleyin. Kuru üzümleri başka bir kaba alın ve 2 yemek kaşığı un ilave ederek harmanlayın. Tereyağı ile şekeri krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Yumurtaları ekleyip karıştırın. Pekmezi ilave edin. Hepsini karıştırıp yağladığınız kaba aktarın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirip fırından alın. Soğuyunca kare dilimler kesip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!