MISIR UNLU VE PEYNİRLİ KEK

10 Kişilik
Mısır unlu ve peynirli kek tarifi için malzemeler
  • 200 gr Edirne beyazpeyniri
  • 1.5 su bardağı un1.5 su bardağı mısır unu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
  • 2 yumurta
  • 2 çorba kaşığı tozşeker
  • 1 su bardağı ayçiçeği yağı
  • Yarım demet dereotu
Mısır unlu ve peynirli kek hazırlanışı

Lezzet'in yemek tarifleri gibi kek tarifleri çok ilgi görüyor...

Beyazpeyniri rendeleyin. Dereotunu temizleyip kıyın. Şeker ve yumurtaları bir kaseye alıp mikserle çırpın. İki çeşit unu ve kabartma tozunu derin bir kaba eleyin. Toz kırmızıbiberi ekleyip harmanlayın.

Yumurtalı karışımı ve ayçiçeği yağını ilave edip mikserle pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar çırpın. En son dereotunu ekleyip tahta bir kaşıkla karıştırın.

Karışımı yağlanmış dikdörtgen fırın kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Dilimleyip isteğe göre krem peynirle servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!