KAYISILI VE KARA ÜZÜMLÜ KEK

4 Kişilik
Kayısılı ve kara üzümlü kek tarifi için malzemeler
  • 1 buçuk su bardağı un
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 2 yumurta
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 250 gr kayısı
  • 100 gr kuru siyah üzüm
Kayısılı ve kara üzümlü kek hazırlanışı

Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'tin kek tarifleri listesinden iyi bir seçim.

Kuru üzümleri ılık suda yumuşayıncaya kadar bekletip elinizle sıkarak süzün. Kayısıların üçte ikisinin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Kalan kayısıları soyup elma gibi dilimleyin.

Un, şeker, yumurta, süt, zeytinyağı, kabartma tozu ve vanilyayı çukur bir kaba alıp mikserle pürüzsüz bir karışım olana kadar çırpın. Üzüm ve küp doğranmış kayısıları ekleyip tahta kaşıkla alttan üste doğru karıştırın.

Hamuru yağlanmış dikdörtgen fırın kabına döküp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin. Soğuyunca servis tabağına alın. Üzerini kayısı dilimleriyle süsleyip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!